PORTFOLIO |

Oakhill Day School South Campus

  • The adaptive reuse project provides an inspiring and functional learning environment
    Photo Name
  • View of a portion of the media center gives a sense of the design motif
    Photo Name
  • The commons doubles as a space for meals, collaboration and learning
    Photo Name
  • Cafeteria seating gives a sense of the color scheme and use of natural light
    Photo Name
  • One of the classrooms gives a sense of South Campus' fun and functional learning environment
    Photo Name
  • The Science Lab is flexible for a range of hands-on learning
    Photo Name
  • The renovation includes a full commercial kitchen and serving area
    Photo Name
  • A patio area encourages students and staff to take lunch and learning outside
    Photo Name

LOCATION

Gladstone, Mo.

SIZE

24,000 square feet
When Oakhill Day School purchased a building they intended to adapt for use by their grades 4,6,7 and 8, school leaders commissioned WSKF Architects to plan and design the space. The plan was to adapt two floors of what had been a traditional office building near Oakhill's main campus as a new 24,000-square-foot campus with capacity for 150 students. The South Campus includes 12 classrooms, including art, music and science space as well as a science demonstration area and lab space. South Campus includes a media center, multi-purpose space, a full kitchen, administrative and other support space. The project includes a total renovation of the interior of the building as well as a new entry and window replacement and other exterior improvements.